Toonkunstkoor Maastricht geeft kerstmatinee

Print
Toonkunstkoor Maastricht geeft kerstmatinee

Toonkunstkoor Maastricht. Afbeelding: Facebook Toonkunstkoor

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Maastricht / Itteren / Rothem / Geulle -

Toonkunstkoor Maastricht geeft ook dit jaar weer de traditionele kerstmatinee en wel op 15 en 23 december. Het programma bestaat uit internationale kerstmuziek en samenzang. Er staan onder meer werken van Bach, Haydn en Britten op het programma. Er zijn solo-optredens van Paul Huijts (piano) en Rob Meijers (countertenor). Het geheel staat onder leiding van Rob Meijers.

Het concert wordt twee keer uitgevoerd: zaterdag 15 december vanaf 14.30 uur in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht en op 23 december vanaf 14.00 uur in de synagoge Meerssen. De entree tot beide concerten is gratis.

In 2019 bestaat Toonkunstkoor Maastricht 20 jaar. Dit wordt gevierd op 26 mei met een uitvoering van het Requiem van Mozart in de St. Janskerk te Maastricht. Het koor zoekt tenoren en bassen die met deze uitvoering willen meezingen. Belangstellenden die lid willen worden, of projectlid voor de uitvoering van het Requiem van Mozart, kunnen zich aanmelden via toonkunstkoormaastricht@hotmail.com. De repetities voor het Requiem starten op zaterdag 5 januari. Er wordt gerepeteerd van 9.45 tot 12.00 uur, in Trefcentrum Wittevrouwenveld aan de Edisonstraat 4 in Maastricht.

Toonkunstkoor Maastricht

Toonkunstkoor Maastricht is een gemengd koor met 46 leden dat zowel klassieke als hedendaagse muziek op hoog niveau wil uitvoeren. Ieder voorjaar wordt een concert georganiseerd waarbij een groot werk uit het oratoriumrepertoire centraal staat.

Naast de grote koorwerken heeft het koor missen van Gounod en Mozart op het repertoire en liederen van onder andere Mendelssohn, Fauré en Elgar. Meer informatie is te vinden op www.toonkunstkoormaastricht.nl of op www.facebook.com/toonkunstkoormaastricht.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje