Televisie

Documentaire over Nicky Verstappen

Print
Documentaire over Nicky Verstappen

Persconferentie Nicky Verstappen afgelopen augustus waarbij de familie van Nicky Verstappen aanwezig was. Afbeelding: Harry Heuts

Omroep Max zendt zondag 23 december de documentaire ‘Een kaarsje voor Nicky Verstappen’ uit, een terugblik gemaakt door journalist Simon Vuyk.

Documentairemaker Simon Vuyk is al vanaf de verdwijning van de 11-jarige jongen uit Heibloem in 1998 bij de zaak betrokken. Hij was eindredacteur bij het televisieprogramma van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever en schreef het boek De mysterieuze dood van Nicky Verstappen.

In de uitzending blikken de ouders van Nicky, die in 1998 door een misdrijf om het leven kwam, terug op het drama dat hun levens compleet verwoestte.

Hoop

De doorbraak in de zaak Nicky Verstappen is een van de belangrijkste nieuwsfeiten uit 2018. Een spectaculaire DNA-match, waarna Jos Brech werd opgepakt, bracht deze zomer hoop terug bij de familie Verstappen. Krijgen zij tijdens zijn strafproces, dat 12 december start, de waarheid te horen waar zij al zo lang naar op zoek zijn?

In Een kaarsje voor Nicky Verstappen vertellen Berthie, Peetje en Femke Verstappen openhartig over het verdriet en het gemis van Nicky en de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, waardoor zij de tragedie konden overleven. Zij doen dit samen met Peter R. de Vries, de misdaadverslaggever die hun vriend en steunpilaar werd. Ook hij laat zich van een persoonlijke kant zien.

Simon Vuyk maakte de ontknoping in het onderzoek de afgelopen maanden, samen met de familie Verstappen en Peter R. de Vries, van dichtbij mee. Vuyk: „Terwijl iedereen zich alleen nog maar bezighoudt met de verdenking tegen Jos Brech, wil ik graag aan de vooravond van kerst stilstaan bij waar het in deze zaak echt om gaat: het verhaal van een mooi en lief gezin uit Limburg dat terechtkwam in een allesoverheersende nachtmerrie.”

Een kaarsje voor Nicky Verstappen is zondag 23 december te zien op NPO 1 om 23.00 uur.