Leerlingen Dendron College buigen zich over toekomst binnensport Horst a/d Maas

Print
Leerlingen Dendron College buigen zich over toekomst binnensport Horst a/d Maas

Ook de bevindingen van de leerlingen wegen mee in de gemeentelijke visie

Midden-Limburg -

De gemeente Horst aan de Maas heeft leerlingen van het Dendron College gevraagd mee te denken over de toekomst van binnensportaccommodaties in de Gemeente Horst aan de Maas. In een project van twee dagdelen buigen negenentwintig leerlingen zich over de problematiek van dure accommodaties in een krimpgebied. Op woensdag 12 december presenteren ze hun oplossingen aan wethouder Han Geurts en de aanwezige raadsleden.

Voor hun voorstellen moeten de leerlingen rekening houden met de bezettingsgraad, de huidige gebruikers, de kosten en opbrengsten per jaar en de trends die er zijn op sportief gebied. Er wordt immers los van verenigingen en clubs ook veel buiten gesport - in de vorm van bootcamps of individueel. Daarnaast zijn er ondernemers op het gebied van sport.

De gemeente heeft al eerder in het traject in clusters van de dorpskernen gesproken met alle huidige gebruikers van sportaccommodaties, verenigingen en clubs. “We zijn benieuwd of de jongeren een andere visie hebben op de toekomstige verdeling van sportaccommodaties over de gemeente”, aldus de wethouder.