Deken Horst helpt uit in Venray

Print
Deken Horst helpt uit in Venray

Deken De Graaf Woutering Afbeelding: Stefan Koopmans

Oostrum / Griendtsveen / Venray / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Geijsteren / Midden-Limburg / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / America -

Deken Alexander de Graaf Woutering van Horst is door het bisdom benoemd tot waarnemend-deken van Venray. Hij blijft ook in Horst aan het werk als deken.

In Venray is een waarnemer nodig omdat deken Harrie Smeets komende zaterdag wordt gewijd tot bisschop van Roermond. De Graaf Woutering wordt ook administrator van de parochies Sint Petrus’ Banden, Christus Koning, O-L-Vrouw van Zeven Smarten en de H. Franciscus van Assisië in Venray.

Administrator

Een administrator heeft dezelfde rechten als een pastoor maar mag geen onomkeerbare beslissingen nemen. Die functie in de parochie H. Gertrudis in Oirlo is door het bisdom toebedeeld aan pastoor Huub van Horne van Blitterswijck en Wanssum. Van Horne is al administrator in Castenray.

Peter Pierik is benoemd tot kapelaan van de parochiefederatie in Horst en omgeving en van het parochiecluster Kessel-Baarlo-Maasbree.