EREDIVISIE

‘Slechtst mogelijke scenario voor VVV’

Print
‘Slechtst mogelijke scenario voor VVV’

VVV-trainer Maurice Steijn. Afbeelding: ANP Pro Shots

VVV mist voor het inhaalduel bij Feyenoord donderdagavond (20.00 uur) liefst zes spelers. En dan te bedenken dat trainer Maurice Steijn bij de eerste afspraak in De Kuip een fitte selectie bij zich had. Op zondag 4 november vielen echter de lichtmasten van Stadion Feijenoord uit.

„Het moet geen zielig verhaal worden, maar dit is voor ons echt een worst case scenario’’, zegt Maurice Steijn na afloop van de afsluitende training van zijn VVV voor het duel bij Feyenoord. „Een paar weken geleden zijn we daar met een volledig fitte groep, en nu moeten we midden in de week weer naar Rotterdam terwijl we drie dagen later alweer tegen FC Groningen spelen. En we missen zes spelers.”

Danny Post, Roel Janssen, Patrick Joosten en Tristan Dekker zijn niet fit. Christian Kum is ziek geweest en heeft nauwelijks getraind en Peter van Ooijen is geschorst.

Geluk bij een ongeluk is dat Feyenoord na de overwinning op PSV niet ongeschonden uit de strijd is gekomen. De Rotterdammers missen hun spits Nicolai Jørgensen en middenvelder Jordy Clasie is een twijfelgeval. Steijn: „Daar staat tegenover dat ze Robin van Persie wel weer kunnen inzetten, dus voorin wordt Feyenoord zeker niet zwakker.”

De Haagse oefenmeester wil dat zijn ploeg in Rotterdam beter voor de dag komt dan in Almelo, waar tegen Heracles een kansloze 4-1 nederlaag werd geleden. „Dat was echt niet goed. Zo’n slechte wedstrijd mag je één keer per jaar spelen, vaker niet.”

Vermoedelijke opstelling VVV: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Borgmann, Van Bruggen, Seuntjens, Susic, Opoku, Mlapa, Grot.