‘Roekenbosch veroorzaakt onrust’

Print
‘Roekenbosch veroorzaakt onrust’

Weer onrust over Roekenbosch Afbeelding: Stefan Koopmans

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren -

Het bestuur van het Roekenbosch in Blitterswijck veroorzaakt onrust onder de inwoners van dit Venrayse kerkdorp door op eigen houtje een enquête te houden.

Dat stelt de werkgroep Het Nieuwe Roekenbosch op Facebook. Deze groep met onder meer bewoners van het park, wil van het Roekenbosch een vakantiepark voor senioren en voor mensen met een tweede woning wil maken. De eigenarencoöperatie van het voormalige bungalowpark wil echter iets heel anders: op termijn sluiten. Om genoeg geld bij elkaar te verdienen om de sluiting te kunnen betalen, wil het bestuur het park openstellen voor arbeidsmigranten. Daarvan verblijven er nu 440 op het park. De centrale voorzieningen zouden ook toegankelijk moeten blijven voor het dorp.

Onveilig

Het bestuur en zeven medewerkers van het park vragen nu aan in een huis-aan-huisenquête de bewoners van Blitterswijck of ze overlast ondervinden op dit moment en of zij zich onveilig voelen. Het Nieuwe Roekenbosch vindt de enquête volstrekt overbodig. Volgens Het Nieuwe Roekenbosch worden de inwoners van Blitterswijck door de vragen in de enquête misleid.

Een overleg van alle bij het park betrokken partijen, van coöperatie tot gemeente Venray, is onlangs uit elkaar gespat. De gemeente Venray heeft aangekondigd op 1 februari te gaan handhaven op illegale bewoning (arbeidsmigranten en permanente bewoning). In de enqu­­ête rept het bestuur van Roekenbosch over 440 arbeidsmigranten, vijftien gezinnen die er nu wonen en vier eigenaren die er verblijven. Daarnaast staan 112 woningen leeg, daar verbleven enige tijd asielzoekers tot het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers de plekken in 2017 niet meer nodig had. Oorspronkelijk zouden de asielzoekers tot juni 2020 blijven en zo voor inkomsten voor het Roekenbosch zorgen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje