Bedevaart naar Wittem

Print
Bedevaart naar Wittem

Pelgrims trekken door het heuvelland. Afbeelding: Diana Scheilen

Noord-Limburg / Gulpen / Wittem / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Eyserheide / Piepert / Trintelen -

Vanuit Kerkrade wordt 5 januari, de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, de bedevaart naar de Heilige Gerardus te Wittem gehouden.

Het tempo van deze bedevaart is vier en een halve kilometer per uur. Er wordt slechts één keer gestopt en wel in Simpelveld voor koffie en een sanitaire halte. Vervolgens gaat het vanaf 08.00 uur uur verder naar Wittem. Het is een bedevaart en daarom zal er een aantal keren – al lopend – samen een tientje van de rozenkrans worden gebeden. Na aankomst in Wittem wordt vanaf 9.30 uur de Heilige Mis gevierd, samen met de overige pelgrims uit Landgraaf en Kerkrade.

Opstappunten en -tijden zijn als volgt: om 05.45 uur bij de kerk van Chèvremont en om 06.00 uur bij de Lambertuskerk. Om 06.45 uur bij de kerk van Spekholzerheide en om 08.00 uur bij de kerk van Simpelveld.

Voor de veiligheid wordt aan iedere deelnemer(ster) gevraagd een veiligheidsvest of lamp mee te nemen want een groot deel van de tocht wordt in het donker gelopen. Na afloop van de mis is er in de refter van het klooster gelegenheid, om, op eigen kosten, soep te gebruiken.

Opgave voor deze bedevaart kan geschieden door een mail te sturen naar pastoor Hans Kreuwels: hanskreuwels@gmail.com.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →