Aan tafel

Lichte groentepasta met zalm of kip

Print

Heb je liever geen vis? Dan is kip ook een licht en gezond alternatief voor deze groentepasta. Afbeelding: Jaimy van Dijke

Op zoek naar een licht, maar ontzettend lekker recept? Dan is deze romige courgette pasta met pesto en een heerlijke moot zalm misschien precies waar jij naar op zoek bent.

Courgettepasta, oftewel courgetti kun je inmiddels gewoon kant en klaar bij de supermarkt kopen, maar je kunt de courgettes zelf ook in reepjes snijden met een spiraalsnijder of met de hand. Je kunt ook half courgette en half pasta in het recept gebruiken, mocht je de echte pasta toch missen. In ieder geval is dit een manier om extra veel groenten te eten.

De gebakken zalm is echt een goede combinatie met de pasta. Mocht je niet echt een visliefhebber zijn, dan zou je ook kip kunnen nemen.

Gezonde pasta- variant
Voor 2 personen
Bereidening: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Ingrediënten
- 2 el pesto
- 2 tenen knoflook
- 1 el crème fraîche
- 2 moten zalm
- 400 gr courgetti
- 100 gr tomaat
- 2 lente-uien
- peper en zout
- een handje basilicum
- olie en boter

Bereiding
Hak de knoflook fijn, halveer de cherry tomaatjes en snijd de lente- uien in ringen. Houd deze drie apart en afzonderlijk van elkaar. Snijd de verse basilicum fijn.
Verhit een beetje boter in een pannetje en bak hier de zalm in. Begin met de ene kant ongeveer 3 minuten te bakken, draai dan om en bak de andere kant ook 3 minuten. Houd dat goed in de gaten en bepaal de gewenste gaarheid.
Neem een grote pan, verhit een beetje olie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de courgette pasta toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg daarna crème fraîche, pesto, lente-ui, cherry tomaat, peper en zout toe en meng goed. Leg dit op een bord en serveer de gebakken zalm en basilicum erbij.

» Kijk voor meer recepten van onder anderen Jaimy op www.delimburger.nl/recepten
» Jaimy blogt op jaimyskitchen.nl

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!