MVV Barometer

MVV door de ogen van Guy Bannier

Print
MVV door de ogen van Guy Bannier

Guy Bannier: “MVV is in mijn ogen een van de iconen van Maastricht”. Afbeelding: Laurens Bouvrie

Maastricht / Itteren -

Hoe is de stand op de MVV-barometer? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van bestuurslid maatschappelijke projecten Guy Bannier.

Als Guy Bannier over MVV spreekt dan is dat met veel liefde en passie. Daags na de derby tegen Roda JC gierde de adrenaline nog door zijn lijf. “Wat een sfeer in het stadion: alle supporters waren aan het meedansen en zingen. Ik kreeg er gewoon sjevraoje van”, vertelt de Maastrichtenaar. De 71-jarige MVV-supporter groeide als klein menneke op in de Pastoor Habetsstraat en hoefde maar de Statensingel af te wandelen om bij het oude stadion De Boschpoort te komen. “Dat was echt een belevenis om mee te maken. In die tijd was onze buurvrouw Nette Willems, de vrouw van doelman Cor van de Hart van Fortuna’54. Als MVV uit speelde in die tijd, dan speelde Fortuna’54 thuis in het Mauritsstadion in Geleen. De familie nam mij daarmee naar toe, maar de liefde voor MVV zat dieper. Die zit zo diep, die gaat nooit meer weg. En dat is niet alleen bij mij zo, maar bij veel Maastrichtenaren: en dat zie je in de beleving bij de supporters.” Ook toen Bannier een tijdje buiten Maastricht, in Heythuysen woonde, bleef hij naar MVV gaan. “Dan maakten we er met mede-Maastrichtenaren in Midden-Limburg er een avondje Maastricht van als we naar een thuiswedstrijd gingen.” In 1990 verhuisde hij terug naar zijn geliefde stad en kon hij alles weer van dichtbij volgen. “MVV is in mijn ogen een van de iconen van Maastricht. De Mestreechter Vastelaovend is daar ook een voorbeeld van. Het is een sjevraoje-gevoel voor je eigen stad.” Want ondanks dat Bannier ook bestuurslid maatschappelijke zaken bij MVV is, is hij evengoed ook supporter. In 2010 toen de club het moeilijk had en zich meer maatschappelijk moest profileren, ging Bannier assisteren bij projecten. “We gingen naar scholen met spelers en later ben ik projectleider bij Playing for Success geworden. Vier jaar geleden hebben ze me gevraagd of ik bestuurslid van MVV wilde worden voor de maatschappelijke projecten. “Op scholen proberen we kinderen wegwijs te maken in een gezonde levensstijl door te praten over water drinken, bewegen, respect en discipline. Voorafgaand aan een wedstrijd worden de schoolkinderen met de spelersbus opgehaald en krijgen een rondleiding door het stadion. Het zorgt voor klantenbinding.”

Bannier maakte de mooie jaren van MVV mee toen de club twee seizoenen achterelkaar als zevende in de eredivisie eindigde en dat er in de oude Geusselt 25.000 supporters tegen Ajax zaten. “Wow, dat we dat in Maastricht klaarkregen. Dat waren hoogtepunten.” De eredivisiedroom blijft voor Bannier aanwezig, maar hij is reëel. “Het is voor MVV niet makkelijk en ze moeten het doen met de mogelijkheden die ze hebben. Ik vind dat ze het niet onaardig doen. In een stad als Maastricht hoort eredivisievoetbal, maar er is geen geldschieter zoals bij Fortuna. Toch heb ik het volste vertrouwen erin dat ze play-offs halen en wie weet maken we de komende jaren stappen en staan we ooit weer op de Markt.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje