Jong talent op podium Grenswerk tijdens Popshop Kerstfestival

Print
Jong talent op podium Grenswerk tijdens Popshop Kerstfestival

Jonge aanstormende poptalenten klimmen op het podium van Grenswerk. Afbeelding: Kunstencentrum Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld -

Mirjam Alders en jonge popartiesten brengen een voorproefje op Kerstmis. Woensdag 12 december beklimmen tijdens het Popshop Kerstfestival zo’n acht jonge bands uit regio

Venlo het podium bij Grenswerk. Het merendeel van de bands is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld uit muziekcursisten van Kunstencentrum Venlo.

Tijdens het Popshop Kerstfestival is er, zoals de naam doet vermoeden, volop aandacht voor Kerst. De deelnemers, in de leeftijd van 8 tot en met 20 jaar, hebben de afgelopen maanden hard gerepeteerd om een pakkend programma neer te zetten. Zowel kersthits uit de oude doos als de nieuwste hits komen voorbij. Denk hierbij aan kerstnummers van Ariana Grande, Green Day, Hilary Duff en B.B. King. Maar ook ‘In opa’s oude schuur’, de Nederlandse versie van Jingle Bells, staat op het programma. De popartiesten in de dop zullen hun best doen om het publiek te laten swingen, rocken en zwijmelen. De presentatie van de avond ligt in handen van special guest, de uit Venlo afkomstige actrice en zangeres Mirjam Alders. Zij zal tevens samen met de lerarenband van het Kunstencentrum en de jonge rockers de afsluitende act van de avond verzorgen. Het Popshop Kerstfestival is een initiatief van Kunstencentrum Venlo, dat activiteiten organiseert om jonge, regionale popmuzikanten op weg te helpen in de popmuziek. De jongeren kunnen zo speel- en podiumervaring opdoen. Eveneens krijgen de deelnemende bands elk vier repetities onder professionele begeleiding van docenten van Kunstencentrum Venlo en van Anya Straatman van Vocalshop. Het programma duurt van 19.00 tot 21.00 uur en de toegang is gratis. De deuren gaan open om 18.30 uur. Kijk voor het actuele programma op: www.kunstencentrumvenlo.nl.