Beleef de kerstsfeer in het witte stadje Thorn

Print
Beleef de kerstsfeer in het witte stadje Thorn

De tijd van Dickens herleeft in Thorn. Afbeelding: Kerstmarkt Thorn

Thorn -

Het witte stadje Thorn is dit jaar voor de 25e keer het decor voor een kerstmarkt. Locaties zijn de historische kern van Thorn en Kasteelhoeve De Grote Hegge, op zondag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur, waar meer dan 70 standhouders de bezoekers in kerstsfeer brengen. .

Valkeniers van Birds@work zijn aanwezig met verschillende roofvogels om demonstraties en uitleg te geven. De demonstraties vinden plaats om 13.00 en 15.00 uur, op locatie De Grote Hegge. Leden van de toneelvereniging uit Thorn nemen bezoekers mee terug naar de tijd van Dickens, verkleed als straatjongen, bedelaar, Scrooge of adellijke dame. Vrijwilligers van de Koninklijke Harmonie van Thorn zorgen voor versgebakken wafels en oliebollen. De kerstmarktbezoeker kan vrij binnenlopen in de plaatselijke Abdijkerk en genieten van een reeks ensembles onder de titel ‘Abdijconcertino’s’. Deze miniconcerten zijn al jaren een vast onderdeel van de kerstmarkt.

De entree is voor de kerstmarkt bedraagt € 3,50 (kinderen tot 12 jaar gratis). Er is voldoende parkeergelegenheid en tussen De Grote Hegge en de historische kern pendelt gratis een paardentram.