Ouders Nicky Verstappen en verdachte Jos Brech aanwezig bij rechtszaak

Print
Ouders Nicky Verstappen en verdachte Jos Brech aanwezig bij rechtszaak

Jos Brech. Afbeelding: youtube

Heibloem / Bocholtz / Simpelveld / Maastricht / Huls / Brunssum / Noord-Limburg / Zuid-Limburg -

Jos Brech is woensdag aanwezig bij de behandeling van de rechtszaak tegen hem. Dat meldt een woordvoerster van de rechtbank Limburg.

Hoewel de verdachte in de zaak Nicky Verstappen aanwezig zal zijn, is onduidelijk of hij ook werkelijk iets gaat zeggen in de rechtbank. Tot op heden zwijgt Brech tijdens alle verhoren. Volgens de rechtbank heeft advocaat Gerald Roethof de komst van Brech naar de zitting aangekondigd. Roethof is niet bereikbaar voor een reactie. Eerder liet de advocaat aan De Limburger weten dat Brech ontkent Nicky te hebben meegenomen, vervoerd, misbruikt of gedood.

Hoewel de zaak tegen Brech woensdag nog niet inhoudelijk wordt behandeld, bereidt de rechtbank zich voor op grote belangstelling van zowel media als publiek. Volgens de woordvoerster is er naast de persplekken nog ruimte voor maximaal 120 belangstellenden. Brech kan zich overigens nog tot woensdagochtend bedenken en toch besluiten om in de cel te blijven. De zaak wordt dan zonder hem, maar met alleen zijn advocaat, behandeld.

Nicky’s ouders

Ook Nicky’s ouders zullen bij de zitting zijn, meldt Peter R. De Vries aan het A. De Vries bijt zich al bijna twintig jaar vast in de zaak en staat de ouders ook bij. ,,Ikzelf zal er ook zijn.”

Het DNA van Brech is gevonden op de kleding van Nicky Verstappen, de jongen uit Heibloem die in 1998 tijdens jeugdkamp op de Brunssummerheide verdween en na een dag zoeken dood werd teruggevonden. Het duurde bijna twintig jaar voordat het DNA aan Brech kon worden gelinkt. De verdachte werd in Spanje aangehouden. Oorspronkelijk wilde justitie hem onder meer vervolgen voor moord. Dat is inmiddels afgezwakt tot doodslag, omdat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat Brech het vooropgezette plan had om Nicky te doden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen