Fortuna door de ogen van Jessy Kuijpers

Print
Fortuna door de ogen van Jessy Kuijpers

Jessy Kuijpers met Jorrit Smeets. Afbeelding: eigen archief familie Kuijpers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Hoe is de stand op de Fortuna-barometer? Vandaag Fortuna Sittard door de ogen van Jessy Kuijpers (10) die een dag de teammanager van Fortuna mocht zijn.

Wie droomt er niet van? Een dag ‘baas’ zijn van de je favoriete voetbalclub. In je geliefde stadion mogen rondlopen en in alle ruimtes vrij toegang te hebben. Zelfs de kleedkamer en het veld zijn geen verboden terrein meer voor je. Het overkwam de 10-jarige Jessy Kuijpers uit Urmond. De tiener zag een oproep van Unicef, waarin kinderen werden gevraagd of ze een dag baas wilden zijn. Fortuna Sittard zocht op World Children’s Day een teammanager. “Ik had de winactie #alseenbaas samen met mijn broer Youri gezien”, vertelt Jessy. Ze schreef een sollicitatiebrief en werd de gelukkige.

Rondleiding Op 20 november, op de internationale dag voor de rechten van het kind, mocht Jessy een dagje meelopen met teammanager Danny van der Weerden. “Ik heb eerst een rondleiding door het stadion gekregen. Ik mocht ook in de kleedkamer van Fortuna komen en op het veld. Dat was wel cool om daar te staan.” Wat Jessy het meeste opviel was dat er zoveel kantoortjes in het stadion waren. “Dat had ik eigenlijk niet verwacht”, zegt ze met een lach. “Ook de skyboxen had ik nog nooit gezien. Die waren heel mooi.” Na de rondleiding mocht Jessy een paar mailtjes beantwoorden en werd ze meegenomen naar het trainingsveld.

Ontmoeting met spelers De spelers kwamen zich allemaal netjes voorstellen aan de nieuwe teammanager. “Een training kijken, was voor mij niet nieuw. Ik ga daar vaker naar toe met mijn broer, maar de spelers kwamen nog nooit zo dichtbij.” De Fortunezen maakten tijd om met Jessy op de foto te gaan en haar vragen te beantwoorden. “Ik heb ze gevraagd of ze het leuk vonden om bij Fortuna te voetballen. Ze zeiden dat het in de kleedkamer het gezelligste is, want daar halen ze grapjes uit.” Over de vraag wie haar favoriete speler is, moet Jessy nadenken. Na lang weifelen zegt ze: “Jorrit Smeets, maar eigenlijk heb ik er nog meer. Ook Andrija Novakovich, Finn Stokkers en Mark Diemers zijn mijn favoriet. Ze voetballen goed en zijn super aardig.”

Fortuna opent ogen Jessy werd Fortuna-supporter nadat ze door haar opa en broer werd meegenomen naar het stadion. Fortuna won toen met 5-0 van Telstar na een hattrick van Aziz Khalouta. “Dat was spannend en nieuw voor me, want ik had nog nooit echt voetbal gezien, maar ik vond het wel super leuk. Ik zag allemaal nieuwe dingen en zat ontzettend dicht op het veld.” Sindsdien heeft de tiener een seizoenkaart samen met haar ouders en broer. Het gezin zit op de Ricksen Side. ,,Als ze winnen dan komen de spelers altijd een feestje vieren voor onze tribune. Dan zingen ze ook altijd liedjes. Dat vind ik echt super leuk.”

Deal met de trainers Haar klasgenoten van groep 7 waren wel een beetje jaloers, Jessy kwam er niet onderuit om in de klas over haar ervaring te vertellen en ook haar broer Youri vond het gaaf wat zijn kleine zusje mocht doen. Jessy is positief gestemd over de kansen voor Fortuna in de eredivisie. “Ik denk dat ze in het linkerrijtje eindigen. Het gaat tot nu toe super goed.” Met trainers René Eijer en Kevin Hofland maakte Jessy een deal voor de wedstrijd tegen Heracles. “Ik had de afspraak met ze gemaakt dat ze zouden winnen, die zijn ze nagekomen.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje