Man misbruikte meisje terwijl zijn vrouw met haar moeder ging kienen

Print
Man misbruikte meisje terwijl zijn vrouw met haar moeder ging kienen

Foto ter illustratie. Afbeelding: IStock

Kerkrade / Eygelshoven -

Een 60-jarige Kerkradenaar is veroordeeld tot drie jaar cel voor het seksueel misbruik van twee zeer jonge meisjes bij hem in de straat. Eén van de drie jaar krijgt hij voorwaardelijk maar met een lange proeftijd van vijf jaar.

De man heeft het misbruik ontkend, maar de rechtbank in Maastricht acht de verklaringen van de slachtoffers en getuigen als consistent en betrouwbaar.

Band

Uit die verklaringen komt naar voren dat J.E. eerst een band opbouwde met de ouders van de jonge meisjes in de straat waar hij woonde. Hierdoor kwam hij in contact met de jonge buurmeisjes zelf en kwam hij geregeld bij ze thuis. Daarna zorgde hij voor situaties waarin hij alleen met de meisjes belandde zonder dat hun ouders daar een probleem van maakten.

Bij een meisje is het misbruik begonnen in 2010 toen ze 10 jaar oud was. E. was haar overbuurman. In die volgende twee jaar kwam hij geregeld op de slaapkamer van het meisje om welterusten te zeggen. Ook heeft hij haar een keer meegenomen naar Mondo Verde, waar hij haar in de auto heeft misbruikt.

Hond

Het tweede meisje was pas 5 jaar toen ze misbruikt werd. Dat gebeurde in de eerste helft van 2017, onder meer toen de moeder van het meisje was gaan kienen met de vrouw van E. en terwijl hij samen met het meisje de hond uitliet.

Zijn echtgenote en de moeder van het slachtoffer hebben hem en het meisje een keer uit de slaapkamer zien komen, maar dat was volgens E. omdat de hond de slaapkamer was in gerend.

Represailles

De meisjes en hun gezinnen ondervinden nog steeds veel last van wat er is gebeurd. De man heeft op stel en sprong en met het nodige verlies zijn huis in Kerkrade verkocht en is verhuisd naar een andere plaats. Hij is bang voor represailles. Hij heeft ook ongeveer negen maanden in voorarrest gezeten. Die tijd wordt afgetrokken van de twee jaar die hij nog moet zitten.

Één jaar cel krijgt hij voorwaardelijk. In de proeftijd van vijf jaar moet hij zich aan bijzondere voorwaarden houden. De rechtbank vreest dat hij weer de fout in gaat in zijn nieuwe woonomgeving, omdat het eerste misbruik in 2012 stopte en hij vijf jaar later weer verderging. Ook moet hij beide meisjes een vergoeding voor immateriële schade betalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen