Fit Fortuna op zoek naar stabiliteit tegen AZ

Print
Fit Fortuna op zoek naar stabiliteit tegen AZ

René Eijer. Afbeelding: Peter Schols

Sittard -

De afspraken nakomen en daarmee AZ het voetballen beletten. Dat is wat René Eijer vrijdagavond wil zien. Hij kan daarbij beschikken over een nagenoeg fitte selectie.

Eijer wil dat zijn ploeg vooral stabieler wordt. Tegen Heerenveen zag de trainer de ruimtes op het veld wederom te groot worden en dat moet langzamerhand afgelopen zijn. „Dat zijn vaste afspraken daar moeten we niet iedere keer op terug hoeven komen. Maar blijkbaar is dat nog wel nodig. Zeker tegen een ploeg als AZ word je anders weggespeeld.”

De coach heeft over personele problemen weinig te klagen. Spits Andrija Novakovich traint alweer twee weken volop mee en kan vrijdag spelen indien nodig. Of de aanvaller ook aan de aftrap verschijnt, wilde Eijer donderdag niet zeggen. In zijn algemeenheid wilde de trainer wel kwijt dat het voor de technische staf steeds moeilijker wordt om te kiezen. „De spelers kruipen steeds meer naar elkaar toe qua niveau. Maar dat is een luxeprobleem. Daar zijn we blij mee.”

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Ciranni, Ninaj, Dammers, Pinto, Rodriguez, El Messaoudi, Diemers, Semedo, Stokkers en Lamprou.