Eikenderveld geeft geluk onderling door

Print
Eikenderveld geeft geluk onderling door

Els Huver van ‘Kopsalon’ en Harry Franz uit Eikenderveld. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek -

De verhalenzoektocht ‘Van geluk spreken’, waarbij inwoners van Eikenderveld persoonlijke verhalen vertelden rondom het thema ‘geluk’ wordt uitgerold tot een verhalenestafette. Buur, vriend of kennis wijst elkaar aan als verteller.

In deze verhalenestafette wordt de microfoon doorgegeven als een stokje. Radiomaakster Els Huver, die ‘Van Geluk spreken’ namens Stichting De Kopsalon tijdens Cultura Nova 2018 introduceerde, spreekt wederom inwoners van Eikenderveld over het geluk dat zij ervaren in de wijk. Dit keer introduceren kandidaten hun buur, vriend of kennis als verhalenverteller.

Doel van het project

„Het doel is zo veel mogelijk verhalen te verzamelen om ze op een creatieve manier te kunnen delen binnen de wijk en daarbuiten”, vertelt Huver. „Er worden verschillende vormen onderzocht: van een radiodocumentaire en column tot een audiotour tijdens Cultura Nova 2019.”

Positieve verhalen

Van geluk spreken kwam van de grond om te laten zien dat er over Eikenderveld ook positieve verhalen te vertellen zijn. Harry Franz, voorzitter van de wijkraad, beseft dat de wijk als een achterstandsbuurt wordt gezien. „Maar er wordt keihard gewerkt om de wijk op de kaart te zetten en er zijn zoveel positieve dingen te vertellen.”

Die positieve verhalen werden samengevat in zes interviews die tijdens Cultura Nova 2018 beluisterd konden worden in kapperszaak De Kopsalon.

Meedoen om aan de verhalenestafette van Van Geluk spreken? Kijk voor meer info op www.vangelukspreken.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje