Gehavend VVV volkomen kansloos tegen Feyenoord

Vilhena schiet de 1-0 binnen.© Pim Ras Fotografie

© Pro Shots

thumbnail: Vilhena schiet de 1-0 binnen.
thumbnail:

De inhaalwedstrijd van VVV in De Kuip – een maand geleden vielen de lichtmasten uit – is voor een gehavende Venlose ploeg uitgelopen op een deceptie: 4-1.

Hans Straus

De gehandicapte Venlose ploeg leed in Rotterdam, net als afgelopen weekeinde tegen Heracles, een kansloze nederlaag.

In Rotterdam donderdagavond tegen Feyenoord moest VVV-trainer Maurice Steijn liefst zeven vaste waarden vervangen. Op het laatste moment haakten Ralf Seuntjens (buikgriep) en Johnatan Opoku af, nadat eerder al vijf spelers niet inzetbaar bleken. Post, Joosten, Janssen, Dekker en Van Ooijen waren of geblesseerd, ziek of herstellende of geschorst.

DebuutDaardoor moest A-junior Evert Linthorst (18) aan de bak voor zijn basisdebuut in de plaats van Seuntjens en stond Martin Samuelsen bij VVV in de ploeg voor Opoku. Verder dan een heel kort invalbeurtje bij Ajax vorig seizoen was de jonge Venlonaar – een groot talent in de ogen van Steijn – in de eredivisie nog niet gekomen.

Linthorst knokte met zijn ploeggenoten voor wat hij waard hij was. De strijd was echter ongelijk: na iets meer dan een half uur stond het al 2-0 door doelpunten van Tonny Vilhena en Robin van Persie. Na rust startte Feyenoord niet al te fel, maar toch was het in de 55ste minuut alweer 3-0 door Larsson. Stylist Tino Susic deed drie minuten iets terug namens VVV. Hij schoot de bal van ver in de kruising, een fraai teken van leven van VVV na bijna een uur spelen.

MoegestredenIn de 71ste mocht Evert Linthorst moegestreden inrukken. Voor hem in de plaats kwam Simon Janssen (18) die daarmee zijn eredivisiedebuut maakte. De jongeling, afkomstig van SVB, zal zich deze avond net als zijn collega Linthorst nog lang heugen. Feyenoord scoorde na het vertrek van Van Persie nog via Larsson de 4-1 in de 75ste minuut. In de slotminuten maakte ook Sem Steijn (17) nog zijn eredivisiedebuut. Hij kwam in de ploeg voor Mlapa. Feyenoord drong nog aan, maar de schade bleef verder beperkt.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal