Roda moet Simakala voorlopig missen

Print
Roda moet Simakala voorlopig missen

Simakala in actie tegen NEC. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Roda JC moet het voorlopig stellen zonder aanvaller Chance Simakala.

De blessure van de 21-jarige Duitser blijkt wat erger dan gedacht. Hij is vrijdagavond dan ook niet inzetbaar in het thuisduel tegen FC Dordrecht. Bij Roda is zelfs de verwachting dat hij voor de winterstop niet meer in actie zal komen. Simakala viel tweeëneenhalve week geleden uit in de derby tegen MVV. De aanvaller heeft last van zijn lies.

Periodetitel
Ook zonder Simakala won Roda de laatste twee wedstrijden. Vorig weekend verbaasde de ploeg uit Kerkrade met een klinkende 0-5 overwinning bij nummer vier TOP Oss. Door die zege nestelde Roda zich aan kop in de strijd om de tweede periodetitel. Iets waar trainer Robert Molenaar niet lang bij stil wil staan. „We zijn daar niet mee bezig. Ik heb het er deze week geen moment over gehad. Natuurlijk, als we ‘m winnen zullen we dat vieren, maar dat wil niet betekenen dat we onze benen stilhouden wanneer we niet om de periode spelen.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot aflevering 18. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen