Drugs en vuurwapens aangetroffen bij acties tegen misdaad op Limburgse platteland

Print
Drugs en vuurwapens aangetroffen bij acties tegen misdaad op Limburgse platteland

Bij de acties tegen criminaliteit op het Limburg platteland werden afgelopen week ook enkele wietplantages opgerold. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Roermond / Noord-Limburg -

Bij de actieweek tegen ondermijnende criminaliteit op het Limburgse platteland zijn onder meer vijf personen aangehouden. Ook werden er drugs en vuurwapens aangetroffen.

In een bedrijfspand in Ospel werd een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. De politie heeft daar vier mannen met de Poolse nationaliteit aangehouden.

Verder werd een man in Hoensbroek aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. In een loods vond de politie ongeveer tien kilo aan hennep. Dit is in beslag genomen, evenals een auto en een hoeveelheid geld.

Hennepkwekerij

Op een andere plek in Ospel trof de politie benodigdheden voor een hennepkwekerij aan. De spullen zijn in beslag genomen. Dat was ook het geval bij een growshop in Horn.

In een pand in Nederweert stuitte het interventieteam op twee hennepkwekerijen van 114 planten en 229 planten. In Weert bevond zich in een pand een kwekerij die uit 442 planten bestond.

Illegaal café

In Well trof de politie een gestolen personenauto aan. Deze werd in beslag genomen. Behalve de illegale tabaksfabriek in Landgraaf werd in Sittard ook nog een illegaal café aangetroffen.

In het kader van de integrale actieweek tegen ondermijnende criminaliteit zijn afgelopen week 34 locaties in veertien verschillende gemeenten bezocht, verspreid over de provincie. Het ging daarbij om Leudal, Bergen, Horst aan de Maas, Nederweert, Weert, Venray, Venlo, Roerdalen, Sittard-Geleen, Kerkrade, Meerssen, Landgraaf, Echt-Susteren en Heerlen. De focus lag op locaties in het agrarische buitengebied en op industrieterreinen.

De acties waren voorbereid door gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum) en de belastingdienst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen