Burgemeester waarschuwt voor Project X-feest: nacht in cel is niet leuk

Print
Burgemeester waarschuwt voor Project X-feest: nacht in cel is niet leuk

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP

De burgemeester van Cuijk doet een beroep op de ouders van jongeren die vrijdagavond naar Katwijk, nabij Cuijk, willen komen vanwege een aangekondigd Project X-feest. ,,Overtuig uw kinderen dat ze vrijdagavond op een veel leukere manier kunnen doorbrengen dan in een Brabantse politiecel.’’

,,Maak hen duidelijk dat zij niet welkom zijn. Komen ze toch naar Cuijk, dan kunnen de gevolgen dusdanig zijn dat ze die hun leven lang met zich meedragen’', stelt burgemeester Wim Hillenaar donderdagavond in een persbericht. 

Noodzakelijk
De gemeente Cuijk en de politie zeggen rekening te houden met alle mogelijke scenario’s voor vrijdagavond. Welke voorzorgsmaatregelen precies zijn getroffen, is onduidelijk. Daar doet de gemeente alleen uitspraken over wanneer dat ‘noodzakelijk’ is. De voorbereidde acties worden, indien nodig, in ieder geval ‘strikt’ toegepast. Dat is zo afgesproken met het Openbaar Ministerie. 

,,Wij willen en moeten de veiligheid van de inwoners van Katwijk/gemeente Cuijk bewaken en kunnen niet toestaan dat anderen hun veiligheid in gevaar brengen’', zegt Hillenaar. ,,De politie zal daadkrachtig en doortastend optreden tegen personen die naar Cuijk komen om bewust onrust te veroorzaken.’’

,,Er is geen feest, er komt geen feest’’, blijft hij, net als hij woensdag al deed, benadrukken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen