ING-topman Ralph Hamers niet opnieuw getoetst om witwaszaak

Print
ING-topman Ralph Hamers niet opnieuw getoetst om witwaszaak

Afbeelding: ANP

Zuid-Limburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) gaat niet onderzoeken of ING-topman Ralph Hamers uit Simpelveld en zijn medebestuurders nog wel geschikt zijn om de bank te leiden.

Dat schrijft het Financieele Dagblad in een reconstructie van de schikking die de bank in september trof met het Openbaar Ministerie. ING betaalde 775 miljoen euro.

De regels van DNB schrijven voor dat de toezichthouder een bestuurder van een financiële instelling kan hertoetsen als er sprake is van een redelijke aanleiding. Dat is het geval bij ING, dat heeft toegegeven dat het jarenlang de regels tegen witwassen heeft overtreden.

Geen strafvervolging

De toezichthouder heeft zich volgens ingewijden echter al voor de zomer achter de conclusies geschaard van een onderzoek, dat advocatenbureau Stibbe heeft uitgevoerd in opdracht van ING.

Dat onderzoek had als conclusie dat niemand binnen de bank actief of verwijtbaar beleid heeft gevoerd. DNB heeft die conclusie overgenomen en het OM zag af van strafvervolging.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen