Veldense kerstmarkt verhuist naar De Vilgaard

Print
Veldense kerstmarkt verhuist naar De Vilgaard

De kerstman is ook in Velden elk jaar een attractie op zich. Afbeelding: Stichting Kerstmarkt Velden

Velden -

De kerstmarkt in Velden wordt verplaatst van de kerk naar BMV De Vilgaard. De elfde editie is op 16 december en heeft als thema ‘Magical Christmas’.

Muziek en zang, glühwein en warme chocolademelk, de geur van versgebakken wafels. Alle zintuigen worden verwend op de Veldense kerstmarkt. Ditmaal is er ook een thema: ‘Magical Christmas’. Niet alleen het thema, ook de locatie is nieuw. De elfde editie vindt plaats in en rondom BMV De Vilgaard. Verder is er voor het eerst ook een binnenmarkt.

Velden wordt zondag 16 december weer ondergedompeld in de warme sfeer die zo typisch is voor deze tijd van het jaar en zowel binnen als buiten kan worden beleefd. Waar in de kersthuisjes allerlei artikelen worden uitgestald, valt in de theaterzaal van De Vilgaard een gevarieerd concertprogramma te beluisteren. Met optredens van Fanfare Velden, gemengd koor Animo, de Ravenvennerkapel, kerkkoor St.Andreas, joekskapel Wach Effe met zangeres en de Drumband van Fanfare Velden. Dansstudio Liselotte Gijsen verzorgt wederom de finale met een show die barst van jeugdig talent. Verder worden bezoekers vermaakt door joekskapel Noeijt Thoës en een goochelaar.

Tevens is er een verkoop van artistieke en huisnijverheidproducten waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. ‘Magical Christmas’ steunt bovendien de stichting Kidzbase.

Op de markt is volop keuze uit sfeerproducten, hapjes en allerlei lekkernijen. Hobbyisten en verenigingen bieden eigengemaakte producten aan, variërend van jams en siropen tot wenskaarten, keramiek en kerstsfeerartikelen. De jeugd kan zich buiten uitleven op grote springkussens. Bovendien is de kerstman aanwezig met voor elk kind een kleine attentie.

De winkels in het centrum zijn open. De organiserende Stichting Kerstmarkt Velden krijgt ook dit jaar steun van Veldense verenigingen, ondernemers en veel vrijwilligers. De kerstmarkt duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →