Gruwelbeelden Nederlandse varkensfokkerijen

Print

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft schokkende beelden naar buiten gebracht van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen in het Brabantse Nuenen en in het Gelderse Lunteren.

Op de beelden die met een verborgen camera zijn gemaakt is te zien hoe biggetjes in kratten worden gegooid en het uitkrijsen wanneer hun staartjes onverdoofd worden afgesneden.

Opgesloten

Ook is te zien dat ontlastingsmonsters letterlijk uit de biggetjes worden geknepen en varkens tegen hun kop worden geschopt. Daarnaast laten de beelden spartelende, zieke en gewonde biggen zien. Zij worden aan hun lot overgelaten. Nadat de biggen zijn ingeënt worden ze opgesloten in krappe ruimtes.

Uit eerdere inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleek al dat er veel mis is bij varkensfokkerijen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen