Nieuwjaarsconcerten harmonie St. Caecilia en Venlona met Nienke Nasserian

Print
Nieuwjaarsconcerten harmonie St. Caecilia en Venlona met Nienke Nasserian

Harmonie St.Caecilia en koor Venlona luiden traditioneel samen het nieuwe jaar in. Afbeelding: Karin de Jonge

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Venlose zangeres Nienke Nasserian zal op 8 en 9 januari haar medewerking verlenen aan de Nieuwjaarsconcerten van Harmonie St. Caecilia uit Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona in Theater de Maaspoort.

Voor de harmonie wordt het de eerste editie onder leiding van Raf de Keninck. Het muziekkorps opent met de ouverture uit de opera Nabucco van Verdi. Soliste Nienke Nasserian zal vervolgens de aria uit Rossini’s Assepoester vertolken. De harmonie sluit het eerste deel van het programma af met ‘Der Einzugsmarsch’.

Eén van de pareltjes in het repertoire van Venlona is het poëtische ‘The Awakening’ van de bekende componist en arrangeur Joseph Martin, afkomstig uit het archief van dirigent Wim Schepers

Samen met de harmonie brengt het Venlose koor een tweetal stukken uit de eerste opera Oberto van Verdi. Verder voor de pauze het ontroerende ‘La Vergine degli Angeli’ uit de opera La Forza del destino, eveneens van Verdi, met Nienke Nasserian. Na de pauze wordt het programma van Venlona wat meer swingend en jazzy.

Kaarten à 25 euro zijn te koop bij Peters-Cabooter Mannenmode in Blerick, Parti Venlo, tuincentrum Leurs te Venlo en De Maaspoort. Bestellen kan ook via penningmeester@harmonie-caecilia.nl en op www.venlona.net. Gezien de grote belangstelling – alle voorgaande edities waren uitverkocht – is het raadzaam om tijdig tickets te bemachtigen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen