Wijnandsrade

50 jaar gemeenschapshuis Wijnandsrade

Print
50 jaar gemeenschapshuis Wijnandsrade

De Waerknöppele treden ook op tijdens het jubileumfeest.

Noord-Limburg / Wijnandsrade -

Het gemeenschapshuis van Wijnandsrade bestaat 50 jaar. Zaterdag 8 en zondag 9 december is het daarom feest.

In december 1968 werd het gemeenschapshuis opgeleverd. Net op tijd om de BTW-invoering van 1969 voor te zijn. Aan de Mascherelstraat werden destijds ook huizen gebouwd. Echter waren alle werklieden nodig om het gemeenschapshuis af te krijgen, wat ten koste ging van de woningen aan de Mascherelstraat. De particulieren woningen werden daarom in 1969 opgeleverd, iets dat de bewoners destijds niet heel plezierig vonden.

Echter is het hierdoor wel dit weekend feest in Wijnandsrade en niet volgend jaar. Zaterdagavond wordt het feestweekend afgetrapt om 20.00 uur, waarna de Waerknöppele, Trio Ongeplök, Fanfare St. Caecilia, de JEL-brothers en dj Iwan optredens verzorgen. Zondag staat er na de Heilige Mis frühshoppen op het programma en is er om 12.30 een receptie waarbij ook burgemeester Schmalschläger aanwezig zal zijn. Gedurende de dag zijn er verder tal van activiteiten voor jong en oud. Zo geeft de fanfare een workshop, zijn er kleur- en gedichtenwedstrijden en zal er livemuziek zijn. De activiteiten vinden allemaal plaats in het gemeenschapshuis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee