Oud-Horstenaar geraakt door kogel in Brazilië

Print
Oud-Horstenaar geraakt door kogel in Brazilië

Oud-Horstenaar geraakt door kogel. Afbeelding: Stefan Koopmans

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Noord-Limburg -

Oud-Horstenaar Felix Sommerdijk (56) is donderdagavond in Brazilië geraakt door een verdwaalde kogel van een militaire eenheid.

Het slachtoffer is door de kogel in zijn buik geraakt, vertelt zijn zus. „Hij is vannacht geopereerd aan zijn blaas. Hij is buiten levensgevaar.” Felix Sommerdijk is geboren in Horst, maar woont daar al vele jaren niet meer. Hij woont tegenwoordig in Frankrijk, vertelt zijn zus verder. „Mijn broer is in Brazilië om zijn dochter, schoonzoon en twee kleinkinderen te bezoeken die in Rio wonen.”

Strand

Felix Sommerdijk is donderdag met zijn familie na een dagje strand een hapje gaan eten in een bar. Op een gegeven moment heeft een militaire eenheid op diezelfde plek een actie uitgevoerd, zo is de familieleden in Horst verteld. Eén kogel heeft de oud-Horstenaar in zijn buik geraakt. Zijn dochter heeft een schampschot opgelopen. De kleinkinderen van Felix Sommersdijk, volgens de zus van de oud-Horstenaar zijn ze anderhalf en vier jaar oud, zijn ongedeerd.

Hygiënisch

„Voor zo ver we hebben begrepen, ligt mijn broer nu in een ziekenhuis dat niet echt hygiënisch is”, kan de zus verder nog vertellen. „We zijn nu aan het proberen om hem zo snel mogelijk in een privéziekenhuis opgenomen te krijgen.” Wanneer Sommerdijk Brazilië kan verlaten, is onduidelijk. „Hij zou half december terug naar huis gaan. Of dat lukt, weten we nu nog niet”, zegt zijn zus.

In de Braziliaanse krant Extra staat een artikel over het voorval.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje