Landgraaf

Top2000-kerkdienst op 30 december in De Ark

Print
Top2000-kerkdienst op 30 december in De Ark

De stembusopening van de Top2000 is altijd een feestelijke happening. Afbeelding: ANP

Zuid-Limburg / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Een Top2000-kerkdienst vindt op zondag 30 december plaats in De Ark, Op de Heugden 23 te Landgraaf.

Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. Dit is de eerste Top2000-kerkdienst in heel Zuid-Limburg. De organisatie hoopt dat iedereen die gek is op muziek uit de Top2000 ‘gelooft in de kracht van liefde of gewoon eens iets anders zou willen zien in een kerkdienst, op 30 december erbij zal zijn.’

Emoties

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweegbrengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

De kerkgangers gaan voor in deze kerkdienst. “Wat is er dan mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis? Daarom wordt er in de kerk De Ark te Landgraaf een Top2000-kerkdienst gehouden”, zegt Harrie Zitzen.

Overzicht

Op de website Top2000kerkdienst.nl staat een overzicht van alle diensten door het hele land. Ook bestaat er voor de bezoeker de mogelijkheid om een stem uit te brengen voor de algemene Top2000-kerkdienst of voor een dienst in de buurt. Vorig jaar deden er ruim 100 kerken mee en het aantal blijft stijgen. Dominee Fred Omvlee, bedenker van de Top2000-kerkdienst, is groot voorstander van meer (pop)muziek in de kerk en zal ook dit jaar weer door het land trekken om zo veel mogelijk Top2000-kerkdiensten bij te wonen.

Het thema van de kerkdienst in Landgraaf is ‘The Power of Love’. De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor Kerk In Actie.

Meer info: www.top2000kerkdienst.nl/landgraaf/