Onderscheidingen voor afzwaaiende politici Schinnen

Print
Onderscheidingen voor afzwaaiende politici Schinnen

Logo gemeente Schinnen. Afbeelding: gemeente Schinnen

Zuid-Limburg / Schinnen -

Met het uitdelen van negen gemeentelijke en twee koninklijke onderscheidingen aan politici en medewerkers heeft de raad van Schinnen zichzelf ontmanteld. Op 1 januari wordt Schinnen onderdeel van fusiegemeente Beekdaelen.

De laatste, informele bijeenkomst van de Schinnense raad was donderdagavond, waarbij werd stilgestaan bij de verdiensten van diverse raadsleden.

Onderscheiding

Twee PvdA’ers, beiden uit Puth, kregen een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zij werden lid in de Orde van Oranje-Nassau. De eer viel ten eerste te beurt aan Roy Proost, die zich dertien jaar voor de raad heeft ingezet. De politiek kreeg hij met de paplepel ingegoten, omdat zijn vader ook lange tijd raadslid was.

Ook dorpsgenoot Jeu Renkens werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet als raadslid. Burgemeester Léon Frissen reikte het lintje uit.

Frissen

Frissen viel vervolgens zelf ook een eer te beurt. Uit handen van locoburgemeester Karel Wolff kreeg hij een gemeentelijke onderscheiding, onder toeziend oog van gedeputeerde Ger Koopmans en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops, die de bijeenkomst bijwoonden.

In totaal kregen negen politici en medewerkers een onderscheiding van Schinnen, de gemeente die na 36 jaar ophoudt te bestaan. Behalve Frissen waren dat uiteraard de ook al koninklijk onderscheiden Renkens en Proost. Maar ook Bert Heggen (VVD) uit Schinnen, Twan Schevers (CDA) uit Doenrade, gemeentesecretaris Rob Roelofs uit Puth, griffier Will Huisinga uit Oirsbeek, topambtenaar Harrie Drummen uit Vaals en Hugo Schaffrath (Vernieuwingsgroep) uit Oirsbeek, met 29 jaar het langst zittende raadslid.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje