‘Apple komt pas in 2020 met toestel dat supersnel 5G ondersteunt’

Print
‘Apple komt pas in 2020 met toestel dat supersnel 5G ondersteunt’

Naar goede traditie onthult Apple in september zijn nieuwe generatie iPhones, en het ziet er naar uit dat het bedrijf volgend jaar geen iPhones of iPads zal presenteren die ondersteuning zullen bieden voor het nieuwe supersnelle 5G, meldt Hardware.Info.

Volgens een rapport van het doorgaans goed ingevoerde Bloomberg melden bronnen dat Apple pas in 2020 de overstap naar 5G-ondersteuning maakt.

5G is de opvolger van 4G, de snelste vorm van mobiel internet die er nu is. Het moet niet alleen sneller zijn, maar ook meer verbindingen tegelijk aan kunnen. Zo moet het de weg vrijmaken voor zelfrijdende auto’s en het internet der dingen. In Nederland werkt onder meer KPN aan 5G. De verwachting is dat het netwerk eind 2019 gereed moet zijn, waarna in 2020 de telefoons geoptimaliseerd moeten worden voor het netwerk.

Fabrikanten zoals Xiaomi, Samsung, LG, Huawei en Oppo zijn van plan om in de eerste helft van 2019 smartphones op de markt te brengen die ondersteuning zullen bieden voor de nieuwe generatie mobiel internet.

Voorlopig is nog gissen naar de reden waarom Apple niet vroeger op de 5G-boot stapt, al zou de moeilijke relatie met chipfabrikant Qualcomm een mogelijke reden kunnen zijn. Beide bedrijven zijn namelijk verzeild in een rechtszaak die in april van 2019 beslecht zal worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen