Consumentenbond maakt fout met onveilig slijm

Print
Consumentenbond maakt fout met onveilig slijm

Foto ter illustratie Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het populaire kinderspeelgoed Glow in the dark putty heeft ten onrechte het stempel gekregen niet altijd veilig te zijn. De consumentenbond blijkt een fout te hebben gemaakt in het testrapport van verschillende soorten van het speelgoedslijm en twee producten te hebben verwisseld.

Niet het zogeheten Glow in dark putty bevat te v­­­­­eel van de schadelijke stof boor maar het zogenoemde Fluffy slijm. Dat slijm is blauw en zit in een klein potje.

Boor

De bond meldde vorige week vrijdag dat­­­ ze tien slijmproducten had getest en dat er drie veel meer van de schadelijke stof boor bevatten dan wettelijk is toegestaan. Boor kan irritaties veroorzaken bij inademing of inslikken en bij contact met huid en ogen. Ook kan het diarree, braken en krampen veroorzaken. Op de lange termijn is boor mogelijk schadelijk voor de vruchtbaarheid en kan het schade toebrengen aan het ongeboren kind.

De andere twee ‘slijmen’ met te veel boor zijn: Putty XXL en Whoopee Putty.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen