wapenstokken

Vechtpartij op Maastrichtse school

Print
Vechtpartij op Maastrichtse school

Kluisjes op het Sint-Maartenscollege.

Maastricht / Itteren -

Een vechtpartij op de havo-vwolocatie van het Sint-Maartenscollege in Maastricht is afgelopen maandag behoorlijk uit de hand gelopen. Het handgemeen werd buiten de school voortgezet, waarbij ook wapenstokken werden gebruikt.

Interim-directeur Peter Overgaauw: „Het is vrij uniek dat zoiets op een havo-vwo-school gebeurt. Ik heb het in ieder geval nog nooit meegemaakt en ik draai al heel lang mee.”

Jongeren van buiten de school met een volgens Overgaauw ‘bedenkelijke reputatie’, kwamen maandag met een leerling van het Sint-Maartenscollege de school binnen. Om onduidelijke redenen ontstond een vechtpartij tussen leerlingen van de havo-vwo-bovenbouw en de jongeren die niet op het Sint-Maartens zitten. De vechtpartij werd later met wapenstokken – ingezet door de jongeren van buiten het Sint- Maartens – voortgezet buiten de school. Overgaauw: „Door het optreden van een van onze conciërges werd voorkomen dat onze leerlingen gewond raakten.” Wel werd de conciërge geraakt, maar hij liep geen ernstige verwondingen op. De school heeft aangifte gedaan bij de politie.

‘Uniek incident’

Overgaauw: „We zijn meteen een stuk alerter geworden op wie de school binnenkomt. Maar het is zo’n uniek incident, hier kun je je niet echt verder tegen wapenen.”

De school werkt, net als het Porta Mosana College in Maastricht, met beveiligers die toezien op wie naar binnen loopt en heeft geen extra maatregelen genomen. Wie de jongeren zijn is niet duidelijk. De scholier van het Sint-Maartens die de jongeren naar de school heeft gebracht, is voor vijf dagen geschorst.

De leerlingen willen volgens Overgaauw niet vertellen waar de ruzie over gaat.