Queen weer aan kop in Top 2000, Billy Joel nieuwkomer in de top-3

Print
Queen weer aan kop in Top 2000, Billy Joel nieuwkomer in de top-3

Freddy Mercury, frontman van Queen. Afbeelding: AD/AFP

Het kon niet missen, zeker niet nu de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop een kassucces blijkt: Queen voert dit jaar de Top 2000 aan, voor de zestiende keer. De laatste keer dat Bohemian Rhapsody niet bovenaan stond was in 2015 (Avond van Boudewijn de Groot). Nieuw in de top-3 is Billy Joel. Zijn Piano Man was al jaren bezig aan een opmars en staat nu op de derde plaats.

Lees ook:Top 2000: dit vinden lezers de mooiste nummers

De nummer twee? Voor de elfde keer is dat Hotel California van the Eagles. Geen ander nummer was zo vaak runner-up in de jaarlijkse liedjeslijst van NPO Radio 2, die in 1999 voor het eerst te horen was. Bohemian Rhapsody stond nooit lager dan de tweede plaats en Hotel California scoorde nooit onder plek vier. De eerste top-3-klassering van Billy Joel valt op. In 2012 moest zijn klassieker Piano Man het nog doen met de 36ste plek, maar vanaf toen ging het crescendo: 18de in 2013 en vanaf 2014 (7de) vast bij de hoogste tien.

De NPO maakte alleen de hoogste drie platen bekend, de rest van de lijst volgt over anderhalve week. De uitzendingen van de Top 2000 beginnen op eerste kerstdag (08.00 uur) en eindigen op oudjaarsavond.