busreizen

Limburgse touroperators schrappen dagtochtjes naar Parijs

Print
Limburgse touroperators schrappen dagtochtjes naar Parijs

Vorig weekend liepen de protesten in Parijs uit op hevige rellen. Afbeelding: AFP

sittard -

Limburgse reisorganisaties hebben reizen naar Parijs geannuleerd vanwege de aangekondigde nieuwe betogingen zaterdag in de Franse hoofdstad. Dat treft honderden toeristen.

De beweging van de Franse gele hesjes gaat opnieuw overal in Parijs actievoeren, zo is aangekondigd. De autoriteiten houden ernstig rekening met zware rellen.

De situatie in Parijs was voor Slangen Reizen uit Bocholtz aanleiding om vrijdagmiddag te besluiten alle reizen naar de Franse hoofdstad af te blazen. Mensen die al onderweg waren, zijn in plaats van naar Parijs naar Versailles of Disneyland gebracht, zei personeelsmanager Kai van Rijswijk van de reisorganisatie vrijdagavond.

Gevaarlijk

De trips van zeven touringcars met in totaal circa 560 toeristen uit heel Nederland gaan niet door. „De situatie is gewoon te gevaarlijk nu. Dat moet je niet willen. Ons callcenter is bezig om alle klanten op de hoogte te brengen.”

Ook twee bussen van Horn Tours uit Horn blijven thuis, zegt een woordvoerder. „We hadden de mensen woensdag al laten weten dat dit speelt en vandaag (vrijdag, red.) hebben we de knoop doorgehakt. Je zag ook steeds meer annuleringen.”

Bij Boosten Reizen in Hoensbroek gaat de Parijstrip van circa honderd mensen niet door. Een besluit dat directeur Hermi Boosten begin deze week al heeft genomen. „Het risico is nu te groot”, zegt hij. „Wij vonden het onverantwoord.”

Reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders die toch naar Parijs gaan aan „extra alert” te zijn.

Van een negatief reisadvies zoals in België is afgegeven, is hier geen sprake. Vanwege de betogingen zijn onder meer het Louvre en de Eiffeltoren vandaag gesloten. Ook boottochten op de Seine zullen niet doorgaan.

De Limburgse reisorganisaties zeggen dat ze van week tot week bekijken of al geplande reizen naar Parijs kunnen doorgaan. Gedupeerde reizigers krijgen hun geld terug of kunnen kiezen voor een andere bestemming.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →