Fietskaart aangepast aan Buitenring

Print
Fietskaart aangepast aan Buitenring

Het Zuid-Limburgse regionale fietsnetwerk heeft een ware metamorfose ondergaan in Parkstad Limburg. Afbeelding: Wouter Roosenboom/VVV Zuid-Limburg

Zuid-Limburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Noord-Limburg / Nuth / Bocholtz / Simpelveld -

De Zuid-Limburgse VVV-fietskaart is aangepast aan de nieuwe situatie die is ontstaan door de aanleg van de Buitenring.

De achtste druk van deze kaart beschikt weer over het up-to-date fietsroutenetwerk met inmiddels ruim 1.300 fietskilometers en totaal 140 knooppunten. Alle wijzigingen zijn ook online verwerkt in de fietsrouteplanner.

De nieuwe regionale autoweg zorgde ervoor dat het Zuid-Limburgse fietsnetwerk op verschillende locaties opnieuw ingericht diende te worden. De afgelopen drie jaar heeft het Routepunt VVV Zuid-Limburg in opdracht van de betrokken gemeenten en de Provincie Limburg gewerkt aan in totaal elf projecten langs de Buitenring. Afgelopen maand kwam er een einde aan dit uitgebreide project door de plaatsing van de laatste dertien infopanelen in de regio.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen