Nieuwe Tijden-actrice Désirée Viola (26) overleden

Print
Nieuwe Tijden-actrice Désirée Viola (26) overleden

Afbeelding: AD/Videoland

De Vlaamse actrice/danseres/model Désirée Viola is vrijdag op 26-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar vader, die zijn dochter ‘het licht’ noemt, bevestigd. Viola werd in Nederland bekend door haar rol als Fien Poirier in het tweede seizoen van Nieuwe Tijden, de spin-off van Goede Tijden Slechte Tijden.

Studio 100, waar Viola onder contract stond, laat weten ‘geschokt’ te zijn door haar plotselinge overlijden. ,,Ze was een getalenteerde actrice en een bijzonder fijne en enthousiaste collega. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar haar familie en vrienden’’, reageert het productiebedrijf. Ook omroep Ketnet zegt geschrokken te zijn. ,,Ze zal voor altijd deel uit maken van de Ketnet-familie.’’

Viola’s vader laat via Facebook weten dat het leven van zijn dochter ‘zoals wij dat kennen is gestopt’. ,,Désirée was het licht, onze zon, onze ster, onze prinses... Een dochter uit de duizend. Er zijn geen woorden voor dit verdriet, enkel tranen’’, laat hij los. ,,We willen iedereen uit de grond van ons hart bedanken. Voor jouw steun, voor je troost, voor alle blijken van medeleven. Iedereen vraagt waar ze ons mee kunnen helpen, het antwoord is eenvoudig. Hou van haar zoals ze was, denk aan haar zoals ze was, maak een gouden randje rond jouw herinneringen. Slaap zacht, prinsesje van ons hart. Papa.”

Prinses

In België verscheen Viola als prinses Roos in de Studio 100-reeks Prinsessia, dat te zien is op Ketnet. De jonge actrice uit Houthalen was eerder te zien in 1000 Zonnen en Galaxy Park. In 2013 won ze de modellenwedstrijd van de Vlaamse editie van het vrouwenblad Flair.

,,Fien is een heel vrolijk en opgewekt meisje. Ze gaat in het studentenhuis graag om met Sil (een rol van Soy Kroon, red.). Ze heeft een klein oogje op Sil. Haar kenmerkende woordje is ‘amai’. Mijn huisgenoten kunnen me daar wel eens om uitlachen’’, vertelde Viola een jaar geleden over haar Nieuwe Tijden-karakter Fien. De serie is op Videoland te zien. Kroon herdenkt haar op Instagram met een foto en een gebroken hart.

Over de doodsoorzaak van de actrice is nog niets bekend. Via haar instagrampagina wensen fans haar nabestaanden sterkte toe. ,,Rust zacht, mooie prinses’’, schrijft iemand.

De plotselinge dood van Viola volgt op het overlijden van Goede Tijden Slechte Tijden-acteur Dave Mantel, die precies een week geleden op 37-jarige leeftijd aan een hartaanval overleed. Hij wordt zaterdag in besloten kring gecremeerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →