Recreatie

Brunssummerheide beter toegankelijk voor mensen met rolstoel

Print
Brunssummerheide beter toegankelijk voor mensen met rolstoel

Brunssumerheide wordt beter toegankelijk met een rolstoel. Afbeelding: Natuurmonumenten

Zuid-Limburg / Heerlen / Hoensbroek / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

De Brunsummerheide wordt vanaf volgend jaar beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een rolstoel.

De speelplekken rond het bezoekerscentrum worden aangepast zodat ook kinderen in een rolstoel mee kunnen spelen. Ook wordt de enkele jaren geleden aangelegde wandelroute voor mensen met een beperking verbeterd zodat deze nog beter toegankelijk wordt.

Huttenbos

In het huttenbos wordt een plek gemaakt waar een wat grotere hut gebouwd kan worden. Zo past een rolstoel er straks ook in. De ontdekpoel wordt opgeknapt en er komt een vlonder waar een rolstoel op past. Rolstoelers kunnen zo beter dichtbij het water komen en genieten van alle leven in de poel.

Steil

In de wandelroute zit een aantal hellingen die wat minder steil gemaakt worden, en een natte plek die droger wordt gemaakt. Op een vlak punt langs de route komt een leuning van enkele meters lang waar revaliderende patiënten oefeningen kunnen doen met uitzicht over de heide.

Rolletjes

De vernieuwde route wordt omgedoopt tot ‘natuur op rolletjes’. De route is natuurlijk niet alleen beter toegankelijk met een rolstoel, maar ook met een rollator of kinderwagen. De route wordt aangeduid met de kleur oranje. De verbeteringen kunnen worden uitgevoerd door een financiële bijdrage van de Nationale Postcodeloterij.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje