Gearresteerde ‘Project X’-mannen weer vrij

Print
Gearresteerde ‘Project X’-mannen weer vrij

In het plaatsje was uit voorzorg veel politie aanwezig Afbeelding: ANP

De zes mannen die vrijdag zijn aangehouden in Katwijk zijn zaterdag weer naar huis gestuurd. Justitie gaat hun zaken beoordelen, liet de politie weten.

In de Brabantse plaats gold vrijdag een noodverordening na oproepen voor een zogeheten ‘Project X’-feest. Een van de mannen was opgepakt voor belediging van een agent, twee omdat ze aanwijzingen van de politie negeerden, twee voor opruiing en een omdat hij zich niet kon legitimeren. Met nog eens twintig jongeren die bezig waren het feest te promoten heeft de politie gesprekken gevoerd.

Rellen

Via sociale media ging een bericht rond dat er een feest zou zijn in Katwijk. Het bleek een uitnodiging te zijn van een meisje aan haar vrienden, die door onbekenden was ‘gekaapt’ en op Facebook gezet, waarna veel mensen zeiden van plan te zijn daar naartoe te gaan. In 2012 gebeurde hetzelfde met een Project X-feest in Haren (Groningen). Dat liep uit op rellen en vernielingen.

In Katwijk bleef het vrijdag rustig. Er was veel politie aanwezig en de invalswegen werden in de gaten gehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →