Leerlingen Elzendaalcollege Gennep houden wintermarkt

Print
Leerlingen Elzendaalcollege Gennep houden wintermarkt

Leerlingen verzorgen een kerstmarkt. Afbeelding: Stockfoto

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Leerlingen van Elzendaalcollege Gennep houden donderdag 20 december een wintermarkt boordevol activiteiten voor jong en oud.

„Het wordt een bruisend geheel van kijk-, luister- en doe activiteiten”, vertelt docent Reinoud van der Haar. „Bezoekers kunnen bij binnenkomst kaartjes (1 euro) kopen en in ruil hiervoor meedoen aan allerlei activiteiten, van een miniworkshop eland maken tot een fotoshoot met de kerstman, het aanbod is divers. Daarnaast zijn er mooie (kerst)artikelen te koop die door onze leerlingen zelf ontworpen en gemaakt zijn, worden er diverse lekkernijen aangeboden en zorgen we voor sfeervolle muziekoptredens. Kortom, voor ieder wat wils en de opbrengst gaat naar twee mooie goede doelen.”

Goede doelen

Het Elzendaalcollege werkt al jaren actief samen met stichting Fio Kids. Deze stichting zorgt er onder andere voor dat de kinderen in Busura Gambia naar school kunnen gaan. Bijvoorbeeld doordat de stichting leslokalen inricht, materialen sponsort of projecten op touw zet waarmee beroepsgericht onderwijs kan worden aangeboden. Ook dit jaar gaat een deel van de opbrengst van de kerstactie naar deze stichting. Het andere deel van de opbrengst is bestemd voor het EC-fonds. Het EC-fonds is in 2017 door het Elzendaalcollege opgericht voor leerlingen van de school waarvan de ouders minvermogend zijn.

De wintermarkt vindt plaats van 17.00 tot 20.30 uur aan de Stiemensweg 40 in Gennep.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →