Gennep steekt massaal een kaarsje op

Print
Gennep steekt massaal een kaarsje op

Kaarsen branden in Gennep. Afbeelding: Stockfoto

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Het is al weer heel snel de kortste dag van het jaar en dat betekent in Gennep al voor de vijftiende keer Kaarsjesavond. Op vrijdagavond 21 december om half acht is er dan weer massale samenzang bij kaarslicht op de Markt Gennep.

Op de tonen van fanfare Eendracht Maakt Macht uit Heijen en ondersteund door het Gennepse koor Cheers zullen er weer kerstliederen gezongen worden door de naar verwachting vele honderden aanwezigen. Traditioneel is er ook een korte kerstboodschap van de burgemeester en spreken de voorgangers van de Gennepse geloofsgemeenschappen een vredeswens uit.

De elektrische verlichting wordt uitgeschakeld en de Markt zal dan weer sfeervol verlicht zijn door een paar duizend kaarsen. Zoals in alle voorgaande jaren zijn de kaarsen en het programmaboekje gratis. Het evenement is inmiddels een traditie in Gennep.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →