'Ik heb altijd gemerkt dat Hij er wél is'

Print
Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - De 58-jarige mgr. Harrie Smeets is zaterdag gewijd tot bisschop van Roermond. Dat gebeurde tijdens een eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.

Smeets werd gewijd door de bisschop van Rotterdam, Hans van den Hende; voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie. Hij werd daarbij geassisteerd door hulpbisschop Everard de Jong en oud-bisschop Frans Wiertz. 

Uit heel het land
De kathedraal was vrijwel tot de allerlaatste plaats bezet. Ook minister Ferdinand Grapperhaus, de Limburgse gouverneur Theo Bovens en tientallen burgemeesters en wethouders waren aanwezig tijdens de wijding. 

Ook in de Munsterkerk konden zo'n 300 gasten de viering op een groot scherm volgen. 

Parade
Voorafgaand aan de viering trok een stoet vanuit het bisdomkantoor aan de Swalmerstraat richting de kathedraal. De stoet bestond onder meer uit schutters en geestelijken. 

Lees ook: Bisschop Smeets en de echo van zijn moeder: ‘goed bidden en gedraag je’

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen