Afdeling Limburg wint COC Songfestival

Print
Afdeling Limburg wint COC Songfestival

Afbeelding: COC Songfestival

COC-afdeling Limburg is met het lied ‘Isabelle’ van Floortje Hover de winnaar geworden van het COC Songfestival 2018.

Na een spannende puntentelling bleek ‘Isabelle’ de winnaar met 191 punten. De inzending van COC Rotterdam Rijnmond eindigde met 158 punten op een tweede plaats, derde werd COC Kennemerland met 141 punten.

De optredens werden beoordeeld door een vak- en regiojury. Na enkele jaren van afwezigheid was Limburg weer terug op deze landelijke ‘regenboogliedjes’ wedstrijd.

Limburg

Floortje Hover uit Echt is een singer-songwriter. In 2016 heeft ze, naast het uitbrengen van haar debuutalbum ‘Onderweg’, ook succesvol haar studie aan het Conservatorium afgerond. Haar repertoire bestaat uit eigen, Nederlandstalige liedjes die zich het best laten vangen onder de noemer kleinkunst. Hierbij begeleidt ze zichzelf op gitaar. Haar liedje ‘Isabelle’ heeft ze geschreven voor en over haar vriendin.

De organisatie van het COC Songfestival gaat op korte termijn met de afdeling in onze provincie in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Limburg georganiseerd gaat worden. De 25e editie zou daarmee terugkeren waar het festival ooit begonnen is”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival.

COC Songfestival

Het COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Dit naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor moest Nederland deelname aan het festival een jaartje overslaan.

COC Limburg bedacht toen als alternatief het COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen met liedjes rondom seksuele- en genderdiversiteit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →