Hond wacht maand op baasje bij afgebrande woning

Print
Hond wacht maand op baasje bij afgebrande woning

Afbeelding: AP

Een hond die de vreselijke bosbranden in Noord-Californië overleefde, heeft bijna een maand op zijn baasje gewacht bij de verkoolde resten van hun woning.

Toen de natuurbranden op 8 november uitbraken in Paradise en de stad volledig in de as legden, sloeg Andrea Gaylord op de vlucht. Enkele dagen later ging Shayla Sullivan, een medewerker van de dierenbescherming op verzoek van de vrouw kijken of haar hond Madison nog ergens te bespeuren was.

Sullivan trof Madison aan op het domein, maar de hond was wantrouwig en hield afstand. Ze bracht hem daarom de voorbije weken regelmatig eten en drinken en hielp ook bij de zoektocht naar Madisons broer Miguel, die tijdens de branden naar een opvangcentrum 135 kilometer verderop was gebracht.

Loyaal

Woensdag zag Andrea Gaylord haar trouwe viervoeter eindelijk terug, toen ze samen met Miguel bij de restanten van haar woning terugkwam. De vrouw had meteen Madisons favorietje hapje bij zich: een doosje crackers.

Gaylord zegt dat ze zich geen betere hond kan wensen: ,,Kijk eens hoe loyaal hij is, om vol te houden in de allerslechtste omstandigheden en hier te blijven wachten. Hun taak is instinctief om de kudde te bewaken en wij maken daar deel van uit’’, zegt de vrouw over haar twee halfbloed Anatolische herders. ,,Het is een rustgevend gevoel.’’

Hond wacht maand op baasje bij afgebrande woning
Andrea Gaylord keerde na een maand terug naar haar afgebrande huis in Paradise, Californië en trof er haar trouwe viervoeter Madison aan. Foto: AP

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →