Lichaam gevonden van vermiste vader die met dochter ging kiten

Print
Lichaam gevonden van vermiste vader die met dochter ging kiten

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Het lichaam van een vermiste vader, die zaterdag was gaan kiten met zijn dochter, is gevonden. De dochter gaf haar vader op als vermist nadat hij niet terugkeerde van hun gezamenlijke kitesurftrip op Scheveningen.

De weersomstandigheden waren bar en boos. De kite van de man werd zaterdag al gevonden tussen de rotsblokken, nu is ook zijn lichaam boven water. Het gure weer weerhield de vermoedelijk ervaren kiters niet om zaterdag het water in te gaan bij Scheveningen.

Ook al werd een wandeltocht met lichtjes langs de Scheveningse kust zaterdagmiddag al afgelast vanwege harde windstoten tot wel negentig kilometer per uur. In de middag ging hij samen met zijn dochter kitesurfen. Zijn dochter ging eerder naar huis. Zij sloeg alarm toen haar vader na enkele uren nóg niet thuis was.

Groot alarm

Direct zijn de hulpdiensten een uitgebreide zoekactie gestart langs de kust en rond beide havenhoofden van Scheveningen. Op het strand werd gezocht door de brandweer, politie en de KNRM. Ook vanuit de lucht werd met een helikopter van de kustwacht, zo meldt De Scheveninger.

Tussen de rotsblokken van het zuidelijk havenhoofd, de in zee uitlopende pier vanaf de haven Scheveningen, werd na ruim een uur zoeken de kite en het kiteboard gevonden. Ook zijn fiets en kleding werden op de kade teruggevonden. Van de man ontbrak toen nog ieder spoor.

Betonblokken

Rondhalf negen ‘s avonds is de Kustwachthelikopter terug gegaan naar de basis, en heeft een politiehelikopter met warmtecamera de ondersteuning in de lucht overgenomen. Ondanks de grote inspanning van de betrokken hulpdiensten werd de vermiste vader zaterdagavond niet gevonden. Om 20.57 uur is de zoekactie afgesloten, om zondag die actie weer te hervatten. Volgens de brandweer was de zee zo wild, dat verder zoeken zaterdag geen zin had.

Zondagochtend ging de zoekactie verder op de plek waar de kite was gevonden. ,,We zijn verder gaan zoeken omdat we vermoedens hadden dat het lichaam daar ergens moest zijn”, meldt de brandweer. Het team heeft het lichaam uiteindelijk met een hoogwerker tussen de betonblokken vandaan gehaald. ,,Door de slechte weersomstandigheden is de man vermoedelijk tegen de betonblokken geblazen. Door de flinke windstoten, was de impact van de klap waarschijnlijk erg hard en is de man bewusteloos geraakt.”

Externe links