Paus Franciscusgroep start kerstpakkettenactie

Print
Paus Franciscusgroep start kerstpakkettenactie

Vrijwilligers in Wijlre delen kerstpakketten uit aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Afbeelding: Lé Giesen/archieffoto

Noord-Limburg / Wijlre -

De Paus Franciscusgroep van de St. Gertrudisparochie in Wijlre houdt voor het eerst een kerstpakkettenactie voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

“Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel mensen die een moeilijke periode doormaken door ziekte of het gemis van een dierbare”, steekt de woordvoerder van wal. “Mensen kunnen het ook moeilijk hebben omdat ze hun werk hebben verloren of moeite hebben met de zorgen voor hun partner die ziek is. Er zijn ook gezinnen die het financieel moeilijk hebben en de eindjes net aan elkaar kunnen knopen. Voor hen is er met Kerstmis niets extra. Deze mensen in Wijlre willen we met Kerstmis een ‘warme deken’ bezorgen en niet in de kou laten staan. We willen laten merken dat we aan hen denken, hun verdriet of moeilijke situatie mee willen dragen. Daarom willen we deze mensen in de dagen voor Kerstmis een kerstpakket bezorgen.”

Risico

Via een aantal intermediairs probeert de Paus Franciscusgroep een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van deze mensen in Wijlre. “We realiseren ons dat de keuze van mensen en gezinnen die in aanmerking zouden komen voor een kerstpakket moeilijk kan zijn. Je wilt niemand overslaan en je wilt niet dat iemand een kerstpakket krijgt, die ‘het niet nodig heeft’. Dat blijft een moeilijke afweging. Laten we eerlijk zijn dat iedereen wel een beetje liefde en aandacht wil krijgen, zeker in de tijd rond Kerstmis. Daarbij moeten we een ruim hart hebben. Uiteraard lopen we het risico dat we ons hoofd stoten met deze actie. Paus Franciscus roept ons op om dienstbaar te zijn, en als we ons hoofd stoten, bukken we misschien niet diep genoeg.”

Collectebus

Wie de kerstpakkettenactie financieel wil steunen kan zijn/haar bijdrage achterlaten in de collectebus achter in de kerk van Wijlre (of een bedrag storten op NL13 RABO 0158 8014 31 t.n.v. de St. Gertrudisparochie onder vermelding van ‘kerstpakket’.) Meer info via 06-44377571.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →