Genneps Gewiekste zet honderden aan het denken

Print
Genneps Gewiekste zet honderden aan het denken

De captains luisteren naar de laatste instructies Afbeelding: Ingrid Driessen

Noord-Limburg / Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen -

De koude trotserend wachtten de 50 teamcaptains en ploeggenoten zaterdagavond gespannen op de Markt in Gennep op de laatste briefing voor de stadsquiz Genneps Gewiekste. Voor het tweede opeenvolgende jaar was de Niersstad zaterdagavond het decor van de quiz met lastige opdrachten, humor volle en lastige vragen.

Ruim twaalfhonderd deelnemers, gingen verdeeld over vijftig teams een avond aan de slag met de oplossing van de tientallen vragen en opdrachten. Met het opdrachtenboek onder de armen spoedden de captains na de start na de bases van de teams. In een lokale kroeg en vaak bij een van de teamleden thuis werd het peentjes zweten voor de deelnemers. Het vervullen van de taken thuis of op locatie in Gennep was een race tegen de klok. Samen met vrienden speurend op internet tablet, laptop of smartphone werden de antwoorden gevonden. Anderen raadpleegden hulplijnen op afstand. En met regelmaat trok een teamgenoot eropuit om zich voor een opdracht te melden op locatie. Om middernacht moesten de quizboeken weer ingeleverd worden bij de organisatie van Genneps Gewiekste. Gedurende drie weken buigt de organisatie zich over de beoordeling van de antwoorden. Op zaterdag 29 december volgt de prijsuitreiking tijdens een feestavond in zaal 4Events waar de vragen en knelpunten worden toegelicht. Tot dan wachten de twaalfhonderd teams gespannen af.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →