Allerkinder Venlo: Een dagje groot zijn

Print
Allerkinder Venlo: Een dagje groot zijn

De kinderen nemen Venlo voor één dag over. Afbeelding: Marius Suiker

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Noord-Limburg -

Stichting Kinderfeesten Venlo houdt vrijdag 28 december het traditionele kinderfeest Allerkinder. Dit jaar vindt het evenement wederom plaats bij Beej Benders met een vernieuwd programma.

Een dag groot zijn, dat is waar het tijdens Allerkinder om draait. Zo mogen de kinderen zich verkleden in oude klederdracht en de catwalk op tijdens de modeshow en een optocht door de winkel, gevolgd door een interactief vernieuwd programma. Bij dit gratis evenement zijn alle kinderen van harte uitgenodigd. Aanmelden is gewenst via info@kinderfeestenvenlo.nl.

Vernieuwd programma

Het programma start om 13.00 uur met verkleden en een passende make-up met aansluitend om 14.15 uur de modeshow. Na de modeshow een optocht door de winkel Beej Benders en vervolgens start het interactieve programma met onder andere cupcakes bakken, een goochelshow en een speurtocht door de winkel. Het programma eindigt rond 16.30 uur. Ook de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het programma.

Allerkinder

Ieder jaar houdt Stichting Kinderfeesten Venlo op 28 december het kinderfeest Onnozele Kinderen, in Venlo Allerkinder genoemd. Venlo kent een lange traditie rond het verhaal van Allerkinder en is momenteel nog de enige stad waar deze traditie al zeker meer dan 60 jaar ononderbroken wordt gevierd. Hierdoor heeft het feest dan ook een extra Venloos tintje. De jongens worden volgens de oude traditie gehuld in een colbertjas, een hoed en pijp en soms zelfs met een wandelstok in de hand, en de meisjes krijgen een deftig hoedje, een beetje make-up en misschien zelfs wel een jasje met een bontkraagje. Een dag groot zijn is waar het allemaal om draait.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen