MTB en veldrit op Wieleromgeving Herungerberg Venlo

Print
MTB en veldrit op Wieleromgeving Herungerberg Venlo

Ploeteren op de Herungerberg. Afbeelding: Stichting Herungerberg

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Baarlo / Kessel -

Het bosgebied en de Wieleromgeving Herungerberg in Venlo is op 16 december opnieuw het strijdtoneel bij de MTB en veldrit wintercompetitie voor de Toma Cycles Cup 2018.

Ruim 225 mountainbikers en veldrijders zijn dan weer present om de geaccidenteerde bospaden en hindernissen te bedwingen, die de Wieleromgeving hen voorschotelt.

De wedstrijden beginnen om 10.15 uur met de wedstrijd voor junioren en nieuwelingen veldrijden/mountainbikers en dames. Om 11.15 uur volgt de jeugdcategorie 3 en om 12.00 uur starten de amateur en masters veldrijders. Om 13.00 uur komen de jeugdcategorieën 1 en 2 aan de start, en de amateurs /masters mountainbikers sluiten de sportieve dag af met een wedstrijd over 1 uur.

Lokale toppers

Aan de start komen vele lokale renners , die een vooraanstaande rol spelen in de winter competitie. Zij nemen het op tegen enkele sterke Duitsers en Belgen uit het wielernetwerk. Bij de jeugdmountainbikers zijn dat Finn Keunen uit Baarlo, Freek Bouten uit Blerick, Koen Zeelen en Emiel Thijssen uit Maasbree en Thijmen Hendrickx uit Reuver. Bij de junioren Tom Peeters uit Blerick. Bij de amateur veldrijders Daan Bongers (Nederlands kampioen bij de Masters), Joep Keijsers uit Kessel, Rob Schouwenberg uit Velden en bij de Master Veldrijders René Kuhlmann uit Baarlo, Harrie Peeters en Arno Bouten, Paul Laning en John Montulet uit Blerick en bij de amateur mountainbikers Yannick Smedts uit Baarlo, Glenn Caumans uit Venlo, Frank Lamber uit Blerick en bij de masters mountainbikers Leon Crienen en Rick van Dijk uit Baarlo en Luuk Peeters uit Kessel.

Start en finish van het circuit is aan de Louisenburgweg, waar ook de catering beschikbaar is. De toegang is gratis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →