Basisschool de Violier in Echt laat zich zien

Print
Basisschool de Violier in Echt laat zich zien

Ook in het donker zijn de kinderen goed te zien. Afbeelding: De Violier

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Noord-Limburg -

Basisschool de Violier in Echt doet mee aan het project Reflectionday. Bij Reflectionday staan zichtbaarheid en reflectie centraal, met name van leerlingen op de fiets.

Bij fietsverlichtingscampagnes en projecten draait het hoofdzakelijk om verlichting. Dat is volgens de school ook heel belangrijk en ook verplicht om te gebruiken tijdens de donkere dagen. Maar Reflectionday wil vooral aandacht schenken aan goed zichtbare kleding en materialen bij basisschoolkinderen. Door kinderen op jonge leeftijd bewustwording bij te brengen, is gedragsbeïnvloeding op het gebied van verkeersveiligheid misschien ook denkbaar. De school hoopt dat vele andere weggebruikers het gebruik van reflectiematerialen zullen volgen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen