VAR komt VVV te hulp: 0-0 tegen FC Groningen

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

VVV heeft in eigen huis de bittere smaak van de twee forse nederlagen bij Heracles en Feyenoord niet echt weg kunnen spoelen. Het werd zondag 0–0 tegen FC Groningen.

In de eerste helft kwam de VAR VVV te hulp nadat Jerold Promes terecht rood leek te krijgen. Hij mocht dankzij de videoref met geel blijven staan.

Voor rust maakten VVV en FC Groningen er een gezapig potje van. Nauwelijks kansen over en weer en veel tactisch geschuif. Pas in de 41ste minuut was er sprake van opwinding in De Koel.  Helaas niet in positieve zin voor VVV. Jerold Promes kwam te laat bij een alls-of-niets tackle op Groningen-revelatie Ritsu Doan.

Rood
De centrale verdediger kreeg aanvankelijk rood van arbiter Serdar Gözübüyük en liep daarna schuldbewust het veld af. De leidsman kwam echter na het zien van de beelden van de videoreferee op zijn schreden terug. Promes kreeg geel en mocht dus verder spelen. De VAR zag kennelijk dat Promes zijn been terugtrok, maar waarom de Amsterdammer in Venlose dienst zo veel risico nam daar aan de zijlijn is de vraag.

Na rust begon VVV na een uur spelen fors druk uit te oefenen op Groningen met kansen voor Johnatan Opoku, Penny Mlapa en Peter van Ooijen tot gevolg. Sergio Padt was in die fase heel belangrijk voor zijn team; de doelman redde drie keer bekwaam.

Geblesseerd
In de 72ste minuut moest youngster Evert Linthorst bij VVV geblesseerd naar de kant. Voor hem kwam Damian van Bruggen. Vijf minuten later bracht VVV-trainer Maurice Steijn voor het laatste kwartier nog Ralf Seuntjens voor de fletse Mlapa. Seuntjens moest afgelopen donderdag nog ziek afhaken voor Feyenoord – VVV (4-1). Tot veel kansen leidde het slotoffensief van VVV niet meer.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: