Geslaagde actie Voedselbank in Peel en Maas

Print
Geslaagde actie Voedselbank in Peel en Maas

Negentig kratten werden ingezameld voor de Voedselbank. Afbeelding: Facebook

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Noord-Limburg -

De lokale actie voor de Voedselbank in tien supermarkten in Peel en Maas, is volgens de organisatie een succes te nemen.

In het kader van de L1-actie ‘Samen voor de Voedselbank’ is afgelopen zaterdagochtend in tien supermarkten van Peel en Maas actie gevoerd: vrijwilligers hebben klanten van de supermarkten gevraagd een of enkele producten extra te kopen en die te schenken aan de voedselbank. Het is een geweldig succes geworden. In drie uur tijd werden negentig kratten vol producten verzameld. De schatting is dat het gaat om een geweldige hoeveelheid van 2850 producten. Allemaal langer houdbare producten.

De vrijwilligers van de lokale voedselbank zijn daar heel blij mee: “Daar kunnen we de wekelijkse voedselpakket de komende maanden mooi mee aanvullen.” Namens de vrijwilligers en alle mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank, dankt de voorzitter van de Voedselbank Peel en Maas, Raf Janssen, iedereen voor de bijdrage aan deze actie: “Uit deze actie blijkt dat in onze gemeente wel degelijk sprake is van solidariteit. Eigenlijk zou in een rijk land als Nederland geen voedselbanken nodig moeten zijn. Maar de werkelijkheid is dat ze wel nodig zijn. En ze kunnen er zijn dankzij de inzet van medeburgers.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →